Opdrachten

Seizoen 2020-2021

Hieronder vind je het lesmateriaal van het seizoen 2020-2021. Er zijn 2 opdrachten voor de onderbouw en 2 voor de bovenbouw. Als leerkracht heb je, net als voorgaande jaren, keuze uit twee uitdagende opdrachten. In het lesmateriaal is een niveauverschil aangebracht bij de uitdaging die de teams gaan uitvoeren.

De opdrachten zijn dit jaar geïnspireerd op het boek “Wonderwel – Welkom in het huis van de toekomst” van Hans Wilschut en Marlie Hollands. Dit boek neemt kinderen mee in de energietransitie en de uitdagingen die voor ons liggen. De werking van de basisvoorzieningen, zoals drinkwater en elektriciteit, wordt vanuit meerdere invalshoeken benaderd. Wij bieden bij elke opdracht een pdf met een mooi voorproefje van dit boek.

Ook als je niet deelneemt aan het OO Techniek Spektakel staat het je vrij om het lesmateriaal te gebruiken en aan te passen naar je eigen wensen en mogelijkheden van de school.

Informatie over de leerdoelen, bètatalenten en 21e eeuwse vaardigheden staat niet meer in het lesmateriaal, maar wel op deze pagina. Oudere uitdagingen staan in het archief en blijven dus ook beschikbaar.

Heel veel plezier en succes met het lesmateriaal van OO Techniek!Heel veel plezier en succes met het lesmateriaal van OO Techniek!

UITDAGINGEN ONDERBOUW 2021

   

Smullen uit eigen tuin

Afval is geen afval

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

Download Wonderwel Voedsel

Download Wonderwel Afval

 

UITDAGINGEN BOVENBOUW 2021

   

Beweeg energiek

Bespaar kraanwater

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

Download Wonderwel Elektriciteit

Download Wonderwel Drinkwater

 

Juryformulier (bruikbaar voor alle opdrachten)

Download hier het formulier m.b.t. jurering