Opdrachten

Seizoen 2020-2021

Het lesmateriaal voor dit seizoen komt begin november beschikbaar. Er zijn 2 opdrachten voor de onderbouw en 2 voor de bovenbouw.
Als leerkracht heb je, net als voorgaande jaren, keuze uit twee uitdagende opdrachten. In het lesmateriaal is een niveauverschil aangebracht bij de uitdaging die de teams gaan uitvoeren. 

Ook als je niet deelneemt aan het OO Techniek Spektakel staat het je vrij om het lesmateriaal te gebruiken en aan te passen naar je eigen wensen en mogelijkheden van de school.

Informatie over de leerdoelen, bètatalenten en 21e eeuwse vaardigheden staat niet meer in het lesmateriaal, maar wel op deze pagina.
Oudere uitdagingen staan in het archief en blijven dus ook beschikbaar.Seizoen 2019-2020

Op deze pagina vind je het oorspronkelijke lesmateriaal van OO Techniek en aangepast lesmateriaal waarmee leerlingen thuis aan de slag kunnen.

Sommige leerkrachten hebben al met hun leerlingen aan OO Techniek gewerkt en zijn al klaar met de opdrachten. Andere leerkrachten waren misschien pas net of nog niet begonnen. Wij begrijpen dat de meeste leerkrachten in de huidige situatie vooral bezig zijn met de belangrijkste lesstof en uitvinden hoe je onderwijs op afstand kunt verzorgen.

Voor de leerkrachten die hun leerlingen graag W&T-lesstof willen aanbieden hebben wij ons lesmateriaal omgezet in een vorm waarmee leerlingen thuis aan de slag kunnen (met hulp van ouders/ verzorgers).

  • De teksten in het aangepaste lesmateriaal zijn gericht aan de leerling en de opdrachten voor de onderbouw 'Spring in het veld' en 'Houd het hoog' zijn flink ingekort.
  • Het staat leerkrachten vrij om het lesmateriaal aan te passen aan hun eigen wensen.
  • Leerlingen hoeven niet meer met een groepje aan de opdracht te werken, omdat we geen afsluitend evenement met prijswinnaars organiseren.

Hieronder vind je de links naar de aangepaste pdf documenten van de opdrachten:

Spring in het veld

Houd het hoog

Alle kanten op

Pak 'm Beet

 

Heel veel plezier en succes met het lesmateriaal van OO Techniek!

UITDAGINGEN ONDERBOUW 2020

   

Spring in het veld

Hoe maak je zelf een voorwerp dat kan springen?

Houd het hoog

Hoe maak je zelf een voorwerp dat kan zweven?

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

 

UITDAGINGEN BOVENBOUW 2020

   

Alle kanten op

Hoe maak je zelf een robotarm?

Pak 'm beet

Hoe maak je zelf een grijphand?

Download hier het lesmateriaal

Download hier het lesmateriaal

 

Juryformulieren alle opdrachten

Download hier de juryformulieren